Çocuklar, tiyatro oyunu ile vakıf kültürünü oynayarak öğrendi. Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin uygulamaya koyduğu, “Vakıf Dede” tiyatro oyunu sahnelendi.
Çocuklara vakıf kültürünü öğreten müzikli çocuk tiyatro oyunu, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kongre ve Kültür Merkezi’nde iki kez, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde de bir kez olmak üzere üç kez sahnelenerek, toplamda 800 öğrencinin izlemesi sağlandı.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve neşe içinde izlediği oyun, Türkiye Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Çetin Azer ARAS tarafından sahnelendi. Öğrenci ve öğretmenlerin de katılımı ile interaktif oynanan oyun, çocuklara vakıf kültürünü örneklerle anlattı. Gazimağusa’da oynanan oyunda, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter de oyunda rol alarak, çocuklara oyunla vakıf kültürünü anlattı.
Oyunu izlemeden önce “vakıf nedir?” sorusuna cevap vermeyen öğrenciler, oyunun sonunda, aynı soruya, “Vakıf sevmektir, vakıf karşılık beklemeden iyilik yapmaktır; vakıf paylaşmaktır; vakıf insanlara faydalı olmaktır” şeklinde cevap verdi.
Vakıf kültürünü tiyatro oyunu ile öğrenen çocuklar, geleceğin vakıfları için de öncülük ediyor.
ÇOCUKLARIN VAKIF HAYALİ
Çocuklar, oyunun sonunda, “Siz vakıf kursaydınız nasıl bir vakıf kurardınız?” sorusuna da cevap vererek, gelecekte imkanları olsa nasıl bir vakıf kuracaklarını da paylaştı.
Bu çerçevede bazı öğrenciler; Hayvanları koruyan vakıf, çevreyi koruyan vakıf, savaştan dolayı göçmen olmuş çocukları koruyan vakıf, yaşlılara bakım yapan vakıf, savaşları durduran vakıf, barış sağlayan vakıf, sigara içmeyi önleyen vakıf, ormanları temizleyen vakıf gibi daha birçok örnek vererek, vakıf kurma hayaliyle oyun salonundan ayrıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.