Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uluslararası kurs eğitmenleri Porf. Dr. Gül Baltacı ve Prof. Dr. Nihan Özünlü Pekyavaş tarafından verilen ve 19 fizyoterapistin katıldığı KT-1 ve KT-2 kurslarının, başarı ile tamamlandığı bildirildi.
Toplam eğitim süresi 16 saat olan kursun ilk 8 saatinde (KT1) temel KinesioTaping konsepti hakkında bilgilendirme ve kas tekniklerini içeren eğitimler verildi. Kursun ikinci 8 saatinde (KT2) ise mekanik, space, lenfatik ve dolaşımsal, fonksiyonel, fasya, ligament ve tendonkoreksiyon yöntemlerini içeren eğimtimler verildi. Her iki eğitimde yer alan tüm teknikler vaka tartışmaları ile desteklendirildi.
Yaklaşık 25 yıldır spor yaralanmaları, ağrı tedavisi ve fizik tedavi alanında kullanılan bir yöntem olan Kinezyo bantlama yöntemi vücutta kas ve eklemleri destekleyerek vücudun doğal iyileşme mekanizmasını hızlandırıyor. Kinezyo bantlama uygulamaları ağrı çeken kişiler için uygun bir alternatif yöntemidir.
Temel olarak sinir sistemi, kas iskelet sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde etki eden Kinezyo yöntemi özellikle sabah yorgunluğu, halsizlik ve yaygın ağrı ile seyreden kas romatizmalarında da fayda sağlıyor. Yöntem, kasların çok fazla kasılmasını ve gerilmesini önleyerek, kan ve lenf dolaşımını arttırarak ödem oluşmasını azaltıyor.
Katılımcılara Uluslararası Sertifika Verildi
Düzenlenen Kinezyo Bantlama kursu sonunda katılımcılara uluslarası alanda geçerliliği olan sertifikalar verildi.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları, Anabili Dalı başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen kurs sonunda katılımcılara sertifikalarını takdim ederken yaptığı açıklamada, uluslararası sertifikasyonu bulunan bu kursun ev sahipliğini üstlenmenin önemini vurgulayarak yeni tedavi seçeneklerinin hastaların iyleşme sürecinde etkili olacağını söyledi.
Solunum ve Kalp Hastalarında da Kullanılabiliyor
Yakın Doğu Üniversitesi Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlusu Uzm. Fzt. Şahveren Çakartaş da, kas iskelet sistemi problemleri, nörolojik ve pediatrik hastaların tedavisi, mekanik ve fonksiyonel bozuklukların düzeltilmesi sırasında kullanılabilecek tekniklere yardımcı olan ve fizyoterapistler tarafından gerek klinikte gerekse performansın devam ettirilmesinde ve yaralanmaların önlenmesinde kullanılan kinezyo bantlama tekniğinin solunum hastaları ile kalp hastalarında da uygulanabileceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.