Sağlıklı bir çevre, güzel bir istikbal ve yeşil bir kampüs için başlatılan Yeşil Kampüs Projesi çerçevesinde “Çevre, Çevrenin Önemi ve Geri Dönüşüm” başlığı altında eğitim seminerlerinin birincisi, Yakın Doğu İlkokul öğretmenlerine yönelik olarak Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özden Fuller tarafından gerçekleştirildi.
Yeşil Kampüs Projesi dahilinde öğretmenlere verilen seminerde konuşan Doç. Dr. Özge Fuller, küçük yaştaki öğrencilere çevre, çevrenin önemi, çevrenin koruması ve geri dönüşümün öneminden bahsetti. Yeşil bir yaşam alanı ve aynı zamanda sağlıklı bir dünyayı istemenin yolunun çevreyi korumakla sağlanabildiğini belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Doç. Dr. Özge Fuller’in çevrede olup bitenlere dikkat çekerek bunların nasıl önleneceğini anlattığı seminerde, Doç. Dr. Özge Fuller, her geçen gün hava, su ve toprakların kirletildiği, büyük şehirlerdeki sanayilerin havayı kirletmesi, ozon tabakasının delinmesi, küresel ısınma, kanser ve benzeri hastalıkların artması, doğal kaynakların hızla tüketilmesi ve buna benzer örnekler verdi.
Doç. Dr. Özge Fuller: “Çevrenin Temiz Kalması Ve Küresel Isınmanın İlerlememesi Konusunda Elimizden Geleni Yapmalıyız”
Seminerde konuşan Yakın Yakın Doğu ÜniversitesiMimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özden Fuller, yeşil bir alan ve temiz bir çevre için olması gerekenlere değindi. "Çöplerimizi sokaklara atmayalım, geri dönüşüm yapalım, elektriği ve suyu gereksiz yere kullanmayalım, ulaşım için toplu taşıtları kullanalım, yürüyelim ya da bisiklete binelim, çevre bilinci ile ilgili başkalarına bilgi verip bilgi alalım, çevrenin yeşil kalması için elimizden geleni yapalım ve doğayı kirletmeyelim" dedi. Konuşmasında küresel ısınmanın da altını çizen Fuller, “Dünya eskisi gibi sağlıklı değil ve daha iyi bir dünya için çevreyi temiz tutmamız gerekiyor. İyi bir yaşam için yeşil alanlara ihtiyacımız var fakat şehirleşme maalesef yeşil alanların azalmasına sebep oluyor” dedi.
[caption id="attachment_113892" align="alignnone" width="649"] YDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Özden Fuller [/caption]
Doç. Dr. Özge Fuller: “Çevreyi Kirletmemek Ve Atıkları Geri Dönüşüm İle Kazanmak Önemli”
Seminerde, açıklamalarına çevreyi kirletmemek ve geri dönüşümün önemine değinerek devam eden Doç. Dr. Özge Fuller, "Çevreyi korumaya ve kirletmemeye kampüs içerisine yerleştirilen geri dönüşüm çöp kutularını kullanarak başlayabiliriz. Geri dönüşüm bilincinin oluşması ve yaygınlaşması, çevre duyarlılığının gelişmesi çok önemli adımlardır" diyerek, Yakın Doğu İlkokulu öğretmenlerine ve Yakın Doğu İlkokulu yönetimine destek ve ilgilerinden ötürü teşekkür etti.
Hasan Yükselen: “Yeşil Kampüs Uygulaması İle Hem Bilinçli Bir Gençlik Yetiştireceğiz Hem De Topluma, Çevreye Ve Ekonomiye Katkı Sağlayacağız”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yakın Doğu İlkokulu Müdürü Hasan Yükselen, bu projeye ilkokuldan başlamanın bilinçli bir seçim olduğuna ve çevre duyarlılığı konusunda bilincin bu yaşlarda aşılanmasının önemine inandıklarına vurgu yaptı. “Yakın Doğu kültüründe birey ve topluma olduğu kadar çevreye duyarlı olmak ve çevreye katkı sağlamak konularına da büyük önem verilmektedir. Projemiz ile hem çevreye hem de çevreye duyarlı, bilinçli öğrencilere yetiştirerek topluma katkı sağlayacağız. Geri dönüşümün ekonomik olarak da büyük bir boyutu olduğunu göz önüne aldığımızda, toplumların gelişmesinde geri dönüşüm bilincinin hem ekonomiye hem de çevreye katkı koyduğu bir gerçektir. Bu bilinci genç yaşta edinen öğrencilerimiz ile bilinçli ve duyarlı bir gençlik inşa ederek son noktada hem topluma hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlayacağız” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.