• BIST 9733.44
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 11 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 11 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 5 °C

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Eğitimdeki Rekor Başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Eğitimdeki Rekor Başarısı… 2018’de 1200 Uluslararası Yayın ve 3 Patent ile Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Arasında İlk Beş’te…
Yakın Doğu Üniversitesi’nin Eğitimdeki Rekor Başarısı

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim üyeleri, 2018 yılında Web of Science ve Scopus’ta uluslararası indekslerde taranan dergilerde 1200’ün üzerinde bilimsel yayın yaptı. Yakın Doğu Üniversitesi bu rakamlarla Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10, öğretim elemanı başına düşen bilimsel yayın başına ise ilk 5 arasında yer aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ve araştırmacılara onbinlerce makale sunan Web of Science ve Scopus’ta taranan dergilerde, Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanlarının 2018 yılında yayınladığı 1200’ün üzerinde yayın sayısı ile Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversiteleri arasında ilk 10, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre de ilk 5 içerisine girdiği belirtildi.

2018 Yılında 8 Farklı Alanda Uluslararası 1200’den Fazla Yayın…

Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanları tarafından 2018 yılında Temel Bilimler, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sosyal ve Fen Bilimleri alanında, Web of Science ve Scopus’ta taranan uluslararası dergilerde 1200’ün üzerinde yayın yapıldı. Yakın Doğu Üniversitesi öğretim elemanları tarafından üretilen bilimsel yayınların % 86,5’i orijinal araştırma niteliği taşıyor.

Türkiye ve Kıbrıs Üniversiteleri Arasında 10, Öğretim Üyesi Başına Düşen Sayıya Göre İlk 5 Arasında…

 Ülkenin ve üniversitenin bilimsel araştırma altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten Yakın Doğu Üniversitesi, araştırma gücünü ve bilimsel saygınlığını ulusal ve uluslararası ölçekte öngörülen üst düzeylere taşımayı başardı. Üniversite öğretim elemanlarının 2018 yılı içerisinde uluslararası dergilerde yaptığı bilimsel makale yayınları ile Vakıf ve Devlet Üniversiteleri arasında ilk 10’a girerken, öğretim elemanı başına düşen araştırma sayısına göre de ilk beş üniversite arasında bulunuyor. Bilimsel yayın ve atıf raporları, ulusal ve uluslararası yayın üretim performansları üzerinde Yakın Doğu Üniversitesinin geldiği başarı noktasını gösteriyor.

Uluslararası Kongrelerde En İyi Araştırma Ödülleri…

Bilimsel özgürlük misyonuyla ilerleyen Yakın Doğu Üniversitesi, 2018 yılında 9’u uluslararası olmak üzere katıldığı 11 kongrede toplamda 14 en iyi araştırma ödülü kazandı.

Dünyanın Saygın Üniversiteleri Harvard, Oxford ve Exeter İle Ortak Projeler Yürütülüyor…
Eğitim-öğretim ve araştırmada üniversiteler arasında ön sıralarda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (YDÜ-BAP) bünyesinde prestijli üniversiteler arasında yer alan Harvard, Oxford ve Exeter gibi üniversiteler ile de eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yürütüyor. BAP destekli yürütülen 176 proje ise üniversitenin öz kaynakları ile sağlanıyor.

Eczacılık, Tıp ve Mühendislik Alanında 3 Patent Başvurusu…

Bilim-buluş-teknoloji-yöntem boyutlarında ülke kalkınması ve toplum refahına katkı sorumluluğu taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi bilimsel yayınları, araştırmaları ve kongrelerdeki başarılarının yanı sıra, son bir ay içerisinde eczacılık, tıp ve mühendislik alanında 3 patent başvurusunda bulundu. Önümüzdeki dönemde patent sayısının arttırılması ve inovatif çalışmaların ticarileştirilerek ürün haline getirilmesini hedefleniyor.

Teknoloji Transfer Şirketi Kuruldu…

Akademik birikimleri kullanarak bunlardan ticari ürün üretip toplumun ihtiyaçlarına yönelik çalışan 4. Nesil Üniversite modelini benimseyen Yakın Doğu Üniversitesi, bu doğrultuda Teknoloji Transfer Şirketi’ni hayata geçirdi. Bu sayede, 4. Nesil Üniversite olma alt yapısını sağlayan akademik çalışmaların ürüne dönüşmesinde hakların korunma altına alınmasını sağlarken, bu vizyonla üretilen akademik birikimin sanayiye entegre edilerek ticarileştirilmesini de amaçlıyor.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: “Bilimsel Nitelikli Yayınların Sayılarını Artırarak Dünya Üniversiteleri Arasındaki Rekabette Üst Sıralara Tırmanmayı İstiyoruz…”

Küreselleşen dünyaya ayak uydurabilmek için üniversitelerin sürekli kendini yenilemesi ve AR-GE faaliyetlerinde bulunması gerektiğini söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, bilim ve teknoloji alanında gelişmişliğin temel göstergelerinden birinin de uluslararası bilimsel yayınlar olduğunu söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi akademisyenlerinin 2018 yılında 1200’ün üzerinde bilimsel yayına imza attıklarını belirten Doç. Dr. Günsel, bunun büyük bir başarı olduğunu ve  üniversite olarak kendilerine koydukları hedefi gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yaptıkları çalışmalarla Web of Science ve Scopus’ta taranan uluslararası dergilerde yayınlanan yayın sayısı ile Türkiye üniversiteleri arasında ilk 10’a, öğretim elemanı başına düşen yayın sayısında ise ilk 3 arasına girmelerini sağlayan öğretim elemanlarını tebrik eden Doç. Dr. Günsel, “Yakın Doğu Üniversitesi çatısı altındaki akademisyenlerin uluslararası hakemli yayınlarda çıkan eserlerini uluslararası kurallara uygun şekilde hazırlıyor. Özverili çalışmalar sonucu elde edilen bu başarı, uluslararası bilimsel nitelikli yayın sayılarımızın artırılarak dünya üniversiteleri arasındaki rekabette üst sıralara tırmandığımızı da gösteriyor” dedi

Üniversitenin öğretim elemanlarının evrensel düzeydeki bilimsel katkılarının önemini vurgulamak ve bu düzeydeki araştırmaların devamlılığını teşvik etmek amacıyla her yıl Bilimsel Yayın Başarı Ödülleri verdiklerini anımsatan Doç. Dr. Günsel, iyi bir bilim insanının ürettiklerini topluma duyurma ve sunmakta da sorumluluğu üstelendiklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler