Yakın Doğu Üniversitesi'nin organizasyon komite başkanlığını yaptığı ve 29-30 Ağustos tarihlerinde sürecek olan ICAFS-2016 International Conference on Application of Fuzzy Systems and Soft Computing (Uluslararası Bulanık Mantık Sistemleri ve Esnek Hesaplama Sistemleri Konferansı) Avusturya’nın başkenti Viyana’da Japonya, ABD, Almanya, Rusya, Polonya, Türkiye, İngiltere, Avusturya, Azerbaycan, Kanada, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Japonya, Özbekistan, Çin, Hindistan, Meksika, Latvia, Romanya ve KKTC üniversitelerinden 100’e yakın bilim adamın katılımı ile başladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, açılış konuşmasını Organizasyon Komite Başkanı ve YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu'nun yaptığı konferansta yer alacak tüm bildiriler Elsevier ile yapılan anlaşma çerçevesinde Scopus ve Science Direct veri tabanları ile taranan Procedia Computer Science dergisinde de basılacak.
Asya, Avrupa Ve Amerika Üniversitelerinden Yüze Yakın Bilim Adamı Konferansa Katılıyor...
Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarından 24 ülkeden yüze yakın bilim adamının katıldığı konferans organizasyon komitesinde KKTC'den Yakın Doğu Üniversitesi, Kanada'dan Toronto Üniversitesi ve Alberta Üniversitesi, ABD'den Texas Üniversitesi ve Georgia Devlet Üniversitesi, Almanya'dan Siegen Üniversitesi, Türkiye'den TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, ABD'den BISC-Berkeley Initiative in Soft Computing Kuruluşu, Azerbaycan'dan Azerbaycan Devlet Petrol ve Endüstri Üniversitesi ve "Zadeh'in Mirasını Yaşatma ve Yapay Zeka" Kuruluşu yer alıyor.
Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu; Bilim Dünyası Bugün Bu Uluslararası Konferansla Dev Bir Adım Daha Atıyor...
Konferansın açılış konuşmasında dünyanın önde gelen bilim adamlarının program komitesinde yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. SADIKOĞLU, katılımcılara teşekkürlerini sunduktan sonra konferansın bilim dünyasına olan katkısının önemine dikkat çekti. Prof. Sadıkoğlu, konferansta fuzzy logic (bulanık mantık) ve soft computing (esnek hesaplama), evrimsel ve granüler hesaplamalar teorisinin ele alınacağını vurguladı ve aynı zamanda bulanık mantık ve esnek hesaplama sistemlerinin işletme, iktisadi bilimleri, bankacılık ve finans, tıp ve eğitim bilimlerinde uygulanması konularının da ele alınacağını belirtti. Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu'nun açılış konuşmasının ardından sunumlara geçildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.