• BIST 9612.84
  • Altın 3753.521
  • Dolar 38.0075
  • Euro 40.9851
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yeni bir etobur dinozor türü keşfedildi

Arajantin'de araştırmalar yapan ekip, yeni bir dinozor türü keşfettiklerini açıkladı.
Yeni bir etobur dinozor türü keşfedildi

Arjantin'de tiranozorlar gibi kısa ön bacaklara sahip yeni bir etobur dinozor türünün keşfedildiği bildirildi. 

Uluslararası bir ekibin çalışmasının sonuçları Plos One dergisinde yayınlanırken, tiranozorlarla yakın akraba olmayan ve "Gualicho shinyae" adı verilen yeni türün 7,6 metre uzunluğunda ve yaklaşık bir ton ağırlığında olduğu hesaplandı.  

Yeni türün 90 milyon yıl önce Patagonya'nın kuzeyinde yaşadığı, tiranozorlar gibi ön bacakları kısa arka bacakları uzun bir dinozor türü olduğu kaydedildi. 

Araştırmacılardan Peter Makovicky, "Gualicho shinyae"yi "mozaik bir dinozor türü" şeklinde nitelendirerek, "Normalde farklı teropot türlerinde rastladığınız özelliklere sahip." ifadesini kullandı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler