• BIST 11341.9
  • Altın 6056.675
  • Dolar 42.7993
  • Euro 50.1649
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 2 °C

Yeni varyant yayılırken: Güçlendirilmiş aşı eylülde geliyor

ABD’de Covid-19’un Omicron varyantının bir formu olan ‘Eris’ nedeniyle hastane yatışlar artarken, yeni ve güçlendirilmiş aşının önümüzdeki ay çıkması bekleniyor.
Yeni varyant yayılırken: Güçlendirilmiş aşı eylülde geliyor

Covid-19’un Omicron formunun alt varyantı olan Eris, ilk olarak 2022’nin sonlarında Güney Afrika’da tespit edilmişti. O zamandan bu yana dünya çapında yayılan varyantın daha bulaşıcı olduğu biliniyor. Ayrıca bu varyant, yayıldığı ülkelerde hastaneye yatışları da artırmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Eris’i ‘endişe verici varyant’ olarak sınıflandırmıştı.

Varyant nedeniyle ABD’de hastaneye yatışlar artarken, Omicron’a karşı güçlendirilmiş yeni aşının da eylülün son haftalarında piyasaya sürüleceği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler